Gå til indhold
Velkommen til Sønderborg

Velkommen til Sønderborg

Velkommen til Sønderborg

Med en række markante investeringer har Sønderborg Byråd og lokale aktører skabt grundlaget for visionen om at gøre Sønderborg til Danmarks nye mødested – hvor både nationale og internationale møder og konferencer planlægges og afvikles. Det har vi, fordi det er i Sønderborg, at Skandinavien og det kontinentale Europa mødes og bindes sammen.

Med vores unikke placering i grænselandet bygger vi bro mellem lande, kulturer og mennesker. Vi arbejder tæt sammen over grænsen – og lader os ikke begrænse af den. Vi ser et fællesskab, som samler os, udvikler os og udvider vores horisont. Med vores brede udbud af uddannelser og et attraktivt studiemiljø, skaber vi rammen om kommende generationers udvikling. 

I samarbejdet over grænsen danner vores kulturelle og historiske arv grundlag for vores udsyn i verdensklasse.

Bæredygtighed er en del af vores DNA og en hjørnesten i vores fælles udvikling. 

Den grønne omstilling sætter kursen for vores hverdag, og vi tror på, at bæredygtighed både er en nødvendighed og en god forretning. Derfor arbejder vi målrettet på at blive CO2-neutrale i 2029.

På den ene side rummer Sønderborg alle storbyens karakteristika: Nogle af Danmarks største globale industrikoncerner ligger her. Det er også hos os i Sønderborg, at du finder lige så mange kulturoplevelser og events, som der er dage i året. Men Sønderborg er på samme tid også noget ganske andet, for vi er en storby midt i naturen. Her er skove, strande, bakker, lunde og søer. Her er 250 km krøllet kystlinje. Her er en særlig sønderjysk ro og på samme tid masser af liv.

Vi er klar til at byde velkommen – kom og se, hvad vi kan byde på.

 

Venlig hilsen

Erik Lauritzen
Borgmester