Sønderborg under 1. Verdenskrig

Hør blandt andet om en splittet befolkning under 1. Verdenskrig, Danmark var neutral - Sønderborg derimod var under tysk herredømme efter Krigen 1864

Billetter kan kun købes online senest 24 timer før. Der er begrænset antal pladser på grund af Covid-19. Vi forbeholder os retten til at aflyse rundvisninger ved ændringer i restriktioner. 

 

Efter tabet af krigen i 1864 er Sønderjylland og dermed også Sønderborg blevet underlagt Preussen, som sidenhen er blevet til det Tyske Kejserrige.

Sønderborg er blevet udvalgt som marinestation i 1903, pontonbroen over Als Sund er bygget om så de store krigsskibe kan passere og der er blevet bygget en marineskole i byen, denne bygning er i dag kendt som den tidligere sergentskole.

1914-18 deltager det Tyske Kejserrige i 1. Verdenskrig og unge mænd fra Sønderjylland bliver indkaldt til militærtjeneste og det uanset om man er tysk- eller dansksindet.

Under turen vil guiden fortælle om personer der har sat deres præg på byen, særlige bygninger og lidt om sindelagskampene mellem byens borgere.

Turene i 2020 foregår:
Juli: 14, 28
August: 11
Oktober: 13

Mødested: Ved statuen Als på Rådhustorvet, 6400 Sønderborg.

Start: Kl. 15
Varighed: Ca. 2 timer
Pris: Voksne DKK 50, Børn (0-12 år) gratis.
Sprog: Dansk og tysk