Gå til indhold
Fagbesøg

Fagbesøg

Fagbesøg

Fagbesøg er ofte en god inspirationskilde til udvikling, og i Sønderborg deler 
vi gerne ud af vores know-how og erfaringer. 

Vi hjælper dig med at sammensætte et spændende program med udgangspunkt i dine ønsker.
Vi laver aftaler med de lokale besøgssteder og virksomheder og sørger for de praktiske ting som bus, forplejning og eventuel overnatning, kort sagt, vi gør det nemt for dig og din gruppe at besøge os. 

3 eksempler på spændende temaer

Fagbesøg

Energieffektivisering

Sønderborg har en vision om at blive Co2 neutral i 2029. Vi har siden 2007 gennemført en omfattende grøn omstilling, som allerede i 2016 betød en Co2-reduktion på 37%, så vi er godt på vej. Tiltagene initieres af Project Zero, et offentligt/privat partnerskab, som målretter sin indsats overfor såvel borgere som virksomheder og kommune.


Eksempelvis er klimaadfærd på skemaet i børnehaver og skoler, borgerne hjælpes til energirenovering af deres private boliger og de store fremstillingsindustrier rådgives i tiltag hen imod massive energibesparelser. Samtidig øges produktionen af vedvarende energi som sol, vind og biomasse.

Industri 4.0

Industri 4.0

Sønderborg har en høj koncentration af teknologitunge fremstillingsvirksomheder, som er internationalt anerkendt for deres fokus på anvendelse af industri 4.0. Traditionen for at agere globalt, være innovativ og have stor konkurrencedygtighed er lang og stærk.

Med industri 4.0 er forudsætningerne for den næste industrielle revolution i høj grad til stede. Midlet er bl.a. en løbende optimering af produktionsformerne med en stor volumen i antal producerede enheder, en høj automatiseringsgrad og solide processer, optimeret ud fra principperne om lean.

Mange af områdets virksomheder investerer massivt i digitalisering, og opbygger ny viden på området. Det gør Sønderborg til et epicenter for udvikling af dansk fremstillingsindustri, hvor højkvalitetsprodukter produceres og sælges på verdensplan. Besøg nogle af verdens ledende fremstillingsvirksomheder og se Industri 4.0, leanprincipper og kvalitetsstyring udført i praksis.

Grænseland

Grænseland

Sønderjylland er et interessant studie i fredelig sameksistens blandt flere befolkningsgrupper. Grænsedragning og nationale tilhørsforhold er et emne, som er højaktuelt mange steder i verden og Sønderjylland/Sydslesvig er en yderst relevant case study her 100 år efter genforeningen.

Vi arrangerer besøg hos de to mindretal og giver et billede af, hvorledes det lykkedes at skabe et harmonisk samfund med plads til alle.